Zvítězili jsme v projektu Mezinárodní řemeslné hry

11. 4. 2013

Zvítězili jsme v projektu Mezinárodní řemeslné hry

Zajímavý projekt pod záštitou Třineckých železáren a města Třinec je určen žákům nejvyšších ročníků II. stupně. Ti letošní prokázali, že jim řemeslná zručnost není cizí a vybojovali pro naši školu vítězství mezi 21 dalšími školami.

Protože je tento projekt ještě poměrně nový, stále se vyvíjí. A tak narozdíl od loňska probíhaly aktivity po částech. Žáci jednak soutěžili v řemeslné zručnosti, přivítali ale také ukázky cvičení hasičského sboru i předváděcí akci plynárenské firmy Kohut. Velký ohlas měl model elektromobilu. Soutěžícím i jejich fandům se také naskytla skvělá příležitost prohlédnout si areál učiliště a seznámit se s učebními obory. Svou činnost zde předvedly i další firmy, které nějak souvisí s hutní výrobou, a také Vysoká škola báňská. O občerstvení se skvěle postarali učni z gastronomických oborů a firma Gastro, která zajistlia velmi chutný oběd. Naši žáci si také pochvalovali moc hezké věcné ceny, které získali v těchto soutěžích: Marek Wilk za zhotovení kovové píšťalky získal 1. místo, Lukáš Glajcar za instalatérské práce obsadil 3. místo a Vojta Pastuszek vytvořil 3. nejlepší sádrový odlitek. To vyneslo naší škole v celkovém hodnocení vítězství.

Všem soutěžícím blahopřejeme.

Na závěr zbývá dodat, že takové vynikající umístění určitě není náhoda. Vždyť škola velmi promyšleně a plánovitě podporuje vzdělávání v technických a přírodovědných oborech a kromě naučných předmětů (fyzika, přírodopis, chemie, matematika) je našim žákům nabízena velmi pestrá škála volitelných předmětů a pracovních činností s tímto zaměřením (práce na počítači, dílny, pozemky, vaření, domácnost aj.).

Vícr o akci můžete dozvědět na stránkách http://www.sostrinec.cz/ nebo http://remeslnehry.eu/ .

Fotografie pořídil Mgr. R. Szuścik



blok