Začaly školní výlety

31. 5. 2016

Začaly školní výlety

Školní výlet 6. D a 7. C na Helfštýn a do Zbrašovských aragonitoých jeskyní

18.5. jsme společně se 7.C jeli na výlet, který začal v 7.30 nástupem do autobusu. Po hodině a půl jsme dorazili na naši první zastávku, hrad Helfštýn. Průvodce nás seznámil s původními majiteli a vyprávěl nám pověsti, např. o zelené paní nebo o psovi s černýma očima. Na hradě jsme navštívili také mincovnu, prohlédli si sochy ze železa a někteří stihli ještě výstavu modelů poválečných aut.

Naší druhou zastávkou byly Teplice nad Bečvou, kde jsme navštívili moc krásné Zbrašovské aragonitové jeskyně. Obdivovali jsme koblihovou komnatu, stalaktity a stalagmity. Jeskyně je  plná oxidu uhličitého, ale neudusili jsme se, protože tam byly přístroje na jeho měření i odsávání.  Mohli jsme také ochutnat vodu z minerálního pramene nebo  lázeňské oplatky. Po krátkém rozchodu jsme se prošli ke druhé nejhlubší propasti na světě v Hranicích. Ta stále není úplně prozkoumaná, takže je možné, že je dokonce nejhlubší na světě.

Třetí a zároveň poslední zastávkou na našem výletě bylo obchodní centrum Frýda ve Frýdku- Místku. Během rozchodu jsme nakupovali , obědvali nebo navštívili 5D kino.  V 16 hodin jsme dojeli ke škole a náš výlet skončil.

 

                                               Petr Lipus, Karolína Marková a Jakub Petrov ze 6.D       



blok