Vystoupej i ty na šest vrcholů šestky

25. 1. 2022

Vystoupej i ty na šest vrcholů šestky

Jistě jste si již všichni všimli, že jsme v tomto školním roce pro všechny sportovce a dobrodruhy připravili soutěžní horskou výzvu.

 

 

Prvním lednovým vrcholem je nenápadné Plenisko. Někteří už tento kopec dokonce zdolali. Můžete si přečíst, jak si výlet na Plenisko užili Macurovi. A také se podívejte do fotogalerie, jak to zvládli nejen oni, ale i další účastníci!

Neváhejte se i vy připojit do soutěže a přihlaste se prostřednictvím Classroomu .

Okolo blíž

Když jsem jako mamka Matyho (6.C) a Viky (4.D) zaregistrovala tuto „soutěž”, hned jsem věděla, co budeme dělat v sobotu dopoledne.

Na procházku jsme vzali i tatínka, kdybychom se náhodou ztratili (holt, chlapi mají lepší orientační smysl, co si budeme nalhávat). 

Ráno jsme v 8:47 nastoupili na autobusové zastávce Obecní domy a nechali se dovézt na zastávku Oldřichovice - Lomnisko. Odtud jsme pak přes pole došli k modré značce a poté jsme pokračovali docela strmě nahoru. Došli jsme až úplně pod Kozinec, vlastně už jsme viděli i chatu. Když jsme se my děti ptaly, kudy teď a od tatínka přišla odpověď, že dolů po cestě, tak jsme se tvářily trochu nechápavě, proč musíme dolů, když jsme teď vyšláply kopec (okolo blíž). Na místě jsme byli ani ne za pět minut. Dali jsme si svačinu, která nám bodla. Jsme ranní ptáčata, tak od snídaně už nějaká doba uplynula. Po svačině a nabažení se pěkných výhledů jsme se vydali směrem na Karpentnou. Tam nás přivítala vůně z kravínu. Od něj jsme pak pokračovali mezi domy a pak lesem směrem k louce U tří smrků. Odtud už to bylo kousek k hospodě U Černého kohouta, kde bylo ke smůle hlavně našeho tatínka zavřeno. Dobrý oběd nás čekal u babičky na Kamionce, takže jsme si už jen na hřišti na Kamionce párkrát skočili na trampolínách a šli se dobře naobědvat.



blok