Výlet do Londýna se vydařil

30. 5. 2013

Výlet do Londýna se vydařil

Od 20.5. do 24.5 2013 se žáci druhého stupně zúčastnili zájezdu do Londýna. Řidiči je bezpečně převezli až k Eurotunelu, najeli na vlak a všichni se dostali přes kanál La Manche na Britské ostrovy.

Po příjezdu do Londýna se žákům naskytl výhled na London  Eye, na kterém se svezli k večeru téhož dne, a vydali se na cestu k nejznámějším památkám, jako jsou Houses of Parliament, Big Ben a Buckingham Palace, kde právě probíhala výměna stráží. Navečer byli zavezeni do hostitelských rodin, kde byli ubytováni, pohoštěni a mohli si popovídat se svými hostiteli v angličtině.

Druhého dne si prohlédli zámek Windsor, realistické voskové figuríny v muzeu Madame Tussauds a zavítali i do Baker Street 221B, sídla slavného Sherlocka Holmese. Poslední den se návštěvníkům naskytl pohled na architekturu Toweru a Tower Bridge a vyrazili na vyhlídkovou cestu lodí do Greenwiche, aby se postavili na obě strany polokoule, protože v Greenwichi je nultý poledník.

Žáci zažili pravé anglické počasí, chvíli bylo pěkně, poté pršelo a zase se vyjasnilo. I přesto, že byla trochu zima, nikdo naštěstí neumrzl.

Zájezd se každému velice líbil!

Za účastníky Pavel Duda a Marek Šoltész



blok