Vyhodnocení soutěže Sheldonova výzva 2016

13. 3. 2016

Vyhodnocení soutěže Sheldonova výzva 2016

Ve čtvrtek 3.3. 2016 byl uzavřen druhý ročník soutěže Sheldonova výzva vyhodnocením žáků, kteří byli nejčastějšími dodavateli řešení a kteří získali největší počet bodů, jejichž řešení byla nejlépe propracovaná.

Myslím, že i Dr. Sheldon Cooper ze známého seriálu by měl radost nejen ze všech zúčastněných, ale zejména z toho, že se mnohým podařilo do přemýšlení nad úkoly zapojit i své rodiče nebo prarodiče. Bohužel někteří  to se zapojením dospěláků trochu přehnali a dali jim ve svých protokolech víc místa, než by k poctivému soutěžení  bylo potřeba. Tito řešitelé si musí vše vyřídit hlavně se svým svědomím a zapřemýšlet nad tím, jestli nepoužívali (ne)povolený doping...

Několik (možná) zajímavých čísel:
- Do soutěže se zapojilo celkem 22 žáků - byli to žáci ze tříd 7.A, 7.B, 7.C, a 8.B. Žáky z ostatních tříd soutěž neoslovila. To ale vůbec není na škodu věci.
- Největší zastoupení mezi řešiteli má 7.C  - celkem 12 žáků se více či méně odhodlalo řešit dvakrát deset soutěžních úloh.
- Nejvíce řešení odevzdaly Lucka Bruková ze 7.A a Anička Miškejová ze 7.B - každá řešila 14 úloh.

Vše je tedy opraveno, spočítáno, vyhodnoceno, uzavřeno. Úspěšní řešitelé se snad radují z hodnotných a zajímavých cen. Děkuji sponzorovi - díky významné finanční podpoře firmy Enviform a.s. byly zakoupeny hodnotné ceny a mohli být oceněni i další žáci, nejen ti nejlepší.

Ocenění a poděkování za zapojení se do soutěže si zasloužili Lucie Bruková, Anna Miškejová, Daniela Ciencialová, Izabela Kirschnerová, Kristýna Bubíková, Andreas Topalidis a Miriam Slowiková. Seznam úspěšných řešitelů nikterak nesouvisí s jejich bodovým ziskem. Boj o body v této soutěži nebyl podstatný. Důležitější byla chuť zapojit se. Žáci, kteří se zapojili pouze symbolicky - řešili zanedbatelný počet úloh, žádné ocenění nezískali.

Text a fotografie Mgr. R. Petr



blok