Sportovně turistický kurz 2023

23. 1. 2023

Sportovně turistický kurz 2023

Letošní lyžařský výcvikový kurz se nám, díky nedostatku sněhu, rázem změnil na sportovně turistický. Počasí nám první dny nepřálo, lilo jako z konve. Bylo štěstí, že Hotel Excelsior v Horní Lomné, kde jsme byli ubytovaní, nabízí vynikající sportovní vyžití i pod střechou.  Všichni jsme si vyzkoušeli střelbu z luku a ze vzduchovky.

 

Další oblíbené sportovní aktivity byly stolní tenis, stolní fotbálek a v hale pro squash jsme se zdokonalovali v házení měkkým míčem. Odpočinout jsme si mohli ve vnitřním bazénu, nebo v sauně.

Ve středu se konečně vyčasilo a za krásného slunečného dne jsme se vydali na turistickou vycházku. Naším cílem byla chata Kamenitý. K našemu velkému překvapení jsme viděli i sníh! Bohužel byl jen na vrcholcích hor naší túry. Dole zase byla jen zelená tráva.

Ve čtvrtek jsme zúročili vše, co jsme se naučili v průběhu týdne v soutěžích ve střelbě ze vzduchovky a luku.   Odpoledne nás čekala další velká utkání ve stolním tenise, stolním fotbálku a ve vybíjené. Večer nám pak naši spolužáci předvedli ukázku první pomoci.

Na závěr kurzu jsme si udělali kvíz z vědomostí, které jsme za celý týden nasbírali na večerních přednáškách.

I když jsme si na letošním „lyžáku“ nezalyžovali, všichni jsme si zasportovali a určitě budeme vzpomínat.



blok