Soutěže v anglickém jazyce 2024

6. 2. 2024

Soutěže v anglickém jazyce 2024

Anglický jazyk je klíčem k mnoha příležitostem a jeho ovládnutí je v dnešní společnosti stále důležitější. V naší škole nabízíme aktivity, které pomáhají žákům rozvíjet jejich jazykové dovednosti. Patří mezi ně také soutěže v angličtině, které je posouvají nejen mimo běžné učební prostředí, ale také je motivují k dosažení vyšších jazykových úrovní.

V minulých dnech se konaly dvě soutěže v angličtině pro žáky II. stupně. Jsme velmi rádi, že se nebáli a přišli změřit své síly. Nejprve si vyzkoušeli znalosti v olympiádě, kde po poslechovém testu následovaly úkoly spojené se slovní zásobou a gramatikou. Této soutěže se zúčastnilo 45 žáků mladší kategorie (6. - 7. ročník) a vítězi se stali Zuzana Šurláková ze 7. C a Jan Turoň ze 6. B. Ve starší kategorii (8. – 9. ročník) si zasoutěžilo 57 žáků a první místo obsadil Adam Řádek z 9. A.

Jak ovládají své mluvené dovednosti, prokázalo v konverzační soutěži 6 žáků z mladší a 10 ze starší kategorie. Po úvodním představování soutěžící hovořili na vylosované téma, popisovali obrázek a předvedli rozhovor. Všichni předvedli výborné výkony a tak nebylo lehké určit, kdo je nejlepší. Nakonec zvítězila opět Zuzana Šurláková a Adam Řádek. 

 Účast v soutěžích v angličtině není pouze o vítězstvích, ale o cestě, jakou studenti absolvují k dosažení svých jazykových cílů. Slouží k rozvoji jejich dovedností a také  posilují vášeň pro anglický jazyk. Podporujeme všechny naše studenty, aby se zapojili a objevili radost a výzvy spojené s jazykovým učením.

Děkujeme všem žáků za účast, vítězům gratulujeme a Adamu Řádkovi přejeme hodně úspěchů v okresním kole.

 

Výsledky

Olympiáda

Kategorie 6. – 7. ročník 

1.místo Zuzana Šurláková 7.C  

1.místo Jan Turoň 6.B 

2.místo Sabina Kohutová 7.B

3.místo  Rostislav Kubeczka 6.B

3.místo Adéla Andrýsková 7.C

 

Kategorie 8. - 9. ročník

1. místo Adam Řádek 9.A 

2. místo Vít Tyrlík  8.A 

2. místo Petr Ammerling  9.C

2. místo  Jan Mražík 9.A 

3. místo Denisa Rucká 9.C

3. místo Aneta Bocková 8.B

3. místo  Michaela Szlaurová 9.C

 

Konverzační soutěž

Kategorie 6. – 7. ročník 

1.místo Zuzana Šurláková 7.C

2.místo  Ella Vašíčková 6.D

3.místo Rostislav Kubeczka 6.B

3.místo Adéla Andrýsková 7. C

 

Kategorie 8. – 9. ročník

 

1. místo Adam Řádek 9.A   

2. místo Sofie Kapitanov 9.A

3. místo  Jan Mražík 9.A

 

Text a foto vyučující anglického jazyka

 



blok