Školní výlety

30. 6. 2017

Ohlédněme se za školními výlety čtvrťáků, 9. A a C a 7. A.

Výlet 4. ročníku

Letošní výlet bychom mohli nazvat výpravou do naší dávné minulosti. Ve čtvrtek 17. 6. jsme navštívili Archeopark v Chotěbuzi. Herci z divadla Sem Tam Fór nás pobavili a hlavně připomněli děje a postavy z českých pověstí. Průvodci nás pak provedli celým areálem, kde jsme si mohli vyzkoušet např. mletí mouky, střelbu z luku… I pohodlná a rychlá doprava vlakem byla hezkým zážitkem. Prožili jsme společně příjemné a poučné dopoledne. 

Text a fotografie Mgr. Barbora Bodečková

 

Deváťáci v Praze

18.5. – 20.5.2017 se žáci 9. A a 9. C zúčastnili již tradiční třídenní poznávací exkurze do Prahy. Počasí jim přálo, v centru Prahy kvetly a voněly šeříky a kaštany, naplánovaný program probíhal hladce. A co se jim nejvíc líbilo? Bavila je už samotná cesta vlakem, zajímavá byla prohlídka Národního divadla, rozhled z Petřína, střídání hradní stráže i návštěva reprezentačních prostor Pražského hradu. Zážitkem bylo i střídání dopravních prostředků – během pár chvil přestup z metra na autobus a pak hned na tramvaj, odpolední plavba lodí po Vltavě pod Karlovým mostem, prohlídka Muzea voskových figurín, procházka Václavským náměstím i svačinky v KFC, Mc Donaldu a Burger Kingu, zkrátka bylo toho hodně a bylo to prima.

 

7. A v Brně

Na konci června se vydala 7. A na výlet do Brna. Velkým zážitkem byla už více než tříhodinová jízda vlakem, oceňovali jsme hlavně kvalitní služby českých drah. V jihomoravské výhni jsme se zchladili v hrobce kapucínů, ve věžích katedrály sv. Petra a Pavla, v kostnici pod kostelem sv. Jakuba a v kasematech na Špilberku. Nechybělo ani dobytí McDonaldu a Vaňkovky. Plni zážitků, i když příjemně unavení, jsme v pozdních večerních hodinách vystoupili z vlaku a hurá domů.

Text a fotografie Mgr. Zuzana Žižková

 



blok