Sběr lesních plodů se loni mimořádně vydařil

9. 1. 2020

Sběr lesních plodů se loni mimořádně vydařil

Soutěž ve sběru kaštanů a žaludů je u konce. Nutno podotknout, že na podzim se kaštanů urodilo značné množství a i sbírajících žáků přibylo, což více než kvitujeme. Myslivci si odvezli celkem 720,4 kg. Výsledek je krásný a opět jsme se přiblížili starým dobrým časům. Umíte si představit, kolik by se nasbíralo kaštanů a žaludů, kdyby sbírali všichni žáci?

 

Zvířátka v lesích kolem Ostrého, kam náš sběr mířil, se nemusejí bát hladu v zimních měsících. Za to patří poděkování všem sběračům – jichž bylo přesně 30.

Velké díky patří obzvláště Jessice Dančevské a Tomáši Muroňovi, jež se společně podělili o první místo se shodným počtem nasbíraných kaštanů, a to vynikajícími 103,4 kg. Na třetím místě je pak následoval Ondřej Bořivoj Filepec se svými 76 kg, ale i výsledky ostatních jako jsou bratři Stradějovi z 1.A, Jakub Muś z 8.B, Petr Heczko  z 6.D, Kristýna Škorníková z 4.C, kteří se se svými hodnotami pohybovali kolem 50 kg nasbíraných plodů, považujeme za perfektní.

Taktéž bychom opět chtěli moc poděkovat všem, kteří se s námI zapojili do sběru pečiva. Na pečivo je jako vždy CELOROČNĚ připravena nepřehlédnutelná nádoba na respiriu. 

Jako malé poděkování jsme pro soutěžící připravili mnoho hodnotných cen, jako flash disky, hifi sluchátka, obaly a tašky na notebook, miniručníčky z mikrovlákna, několik sad reklamních předmětů Třineckých železáren a drobné sladkosti.


Za veškerou lesní zvěř děkujeme.

Mgr. Robert Szuścik



blok