Roboti v dílnách

7. 4. 2022

Roboti v dílnách

I když si většina lidí pod pojmem roboti a programování představí spíše počítačové dovednosti, je potřeba samozřejmě roboty i  vyrobit a sestavit a do toho jsme se s chutí pustili právě v hodinách technických činností s 8.D.

Již před časem škola zakoupila poměrně drahé roboty ROBOBLOQ a nyní nastal čas je nejen sestavit, ale i naprogramovat …

I když celé sestavení robota vypadá jednoduše, předcházelo mu několik kroků, které jsme museli překonat. Např. naskenování QR kódu do telefonu či iPadu a ten nás nasměřoval na virtuálního průvodce sestavení, jelikož klasický papírový manuál přiložen nebyl, a tak se snad podařilo trochu ulevit i přírodě?

Pomocí stejné aplikace, kde se nacházel průvodce sestavení, pak byli žáci schopni robota naprogramovat a ovládat. Jak se jim to povedlo, můžete posoudit v přiloženém videu.

Dle ohlasu žáků si troufám říci, že se jim takovéto hodiny technických činností líbily a přitom se ještě naučili práci s mobilními zařízeními, manuálním zručnostem při sestavování robota a na závěr taktéž práci s multimédii, jelikož i fotky či závěrečný střih přiloženého videa pochází z jejich produkce a tomu se říká „ŠKOLA HROU“!

 

Video připravily Barbora Babilonová a Karolína Kijonková

Foto a text Robert Szuścik



blok