Recitační soutěž a Olympiáda v českém jazyce

12. 4. 2022

Recitační soutěž a Olympiáda v českém jazyce

Na začátku druhého pololetí vrcholily soutěže v mateřském jazyce.

Do Olympiády v českém jazyce se přihlásilo 13 žáků z 8. a 9. ročníku. Výsledky na předních pozicích byly velmi těsné, o umístění rozhodlo, jak se jazykozpytci utkali se slohovou částí. A tak si vítězství nakonec odnesl Ondřej Marek z 9. A, který se s tématem Na našem náměstí/návsí "porval" nejlépe, těsně následován Eliškou Ciesarovou z 9. D, Michaelou Goldmannovou z 9. C a Karolínou Raszkovou z 8. C. 

Ondra nás pak velmi důstojně reprezentoval v okresním kole, kde obsadil 5. místo. Výsledkové listiny si můžete porovnat ve fotogalerii.

Ve školním kole soutěže v recitaci se rozhodlo změřit svůj um třiadvacet žáků. V kategorii žáků 6. a 7. tříd zvítězil Adam Řádek ze 7. A, na 2. místě se umístila Magda Bužgová ze 6. C a 3. místo si vybojoval Damián Bojko ze 7. C. V kategorii 8. a 9. tříd se stal vítězem Jindřich Cieslar z 9. C, 2. místo obsadila Eliška Sližová z 9. D a třetí byl Jiří Krečmer z 9. A.

Další kola už byla bohužel anonymní a soutěžící byli vybráni pouze z videozáznamů. Porota žádného z našich žáků do okresního kola nevybrala. Všem soutěžícím přesto děkujeme za krásná vystoupení a hlavně za odvahu v dnešní přetechnizované době vystoupit před publikem s procítěnými texty.

 



blok