Recitační soutěž 2018 - II. stupeň

28. 2. 2018

Recitační soutěž 2018 - II. stupeň

Ve středu 21. února se konalo obvodní kolo recitační soutěže v rámci 47. ročníku přehlídky Dětská scéna 2018 v DDM Třinec.

Této tradiční soutěže se zúčastňují nejlepší recitátoři z širokého okolí. I naše škola chtěla vyslat zástupce, kteří by v obrovské konkurenci dokázali uspět.

Ve středu 7. února se proto uskutečnilo školní kolo recitační soutěže, kterému předcházela kola třídní. Žáci 6. a 7. tříd v jedné kategorii a žáci 8. a 9. tříd v kategorii druhé upoutali nejen svým přednesem, ale i zvoleným textem a někteří také svým dramatickým projevem.

Klání bylo napínavé až do samotného konce v obou kategoriích. Vítězi a zároveň postupujícími do obvodního kola se nakonec stali  Damián Kirschner (7.C), Vojtěch Talarek (6.D), Klára Orszuliková  (6.A), Marie Brezňáková (9.B), Svatava Michaliková (8.B) a Jakub Kijonka (8.C).

Letošního obvodního kola se zúčastnil rekordní počet soutěžících. Všechny kategorie byly nabité a prosadit se bylo o to složitější. Porotu zaujal především Damián Kirschner, který obsadil krásné druhé místo. Nejen Damián, ale i ostatní naši zástupci předvedli hodnotný přednes a zaslouží si pochvalu.

Text a fotografie Mgr. Sandra Maková



blok