Pythagoriáda 2022

8. 12. 2022

Pythagoriáda 2022

Vašek Vojkovský obsadil v kategorii 9. tříd 5. – 6. místo v okresním kole Pythagoriády, kde se probojoval spolu s dalšími úspěšnými řešiteli školního kola, a to Terezou Cymorkovou a Tomem Korzeniovským.

 

V kategorii 7. tříd nás reprezentovali Vojta Sikora, Terka Chmielová, Ondra Turoň, Tomáš Kupka, Toník Šiška a Šimon Cymorek. Sedmákům ale tvůrci úloh nachystali opravdu velmi náročná zadání. Z 80 účastníků okresního kola se stali jen čtyři úspěšnými řešiteli. Naši žáci bohužel na titul úspěšný řešitel nedosáhli, se zadáním se poprali velmi statečně. Nejlépe dopadl Vojta Sikora, který se umístil v 1. čtvrtině startovního pole.

Soutěž Pythagoriáda patří mezi tradiční celostátní matematické soutěže. Účastnit se jí může každý žák z II. stupně. Soutěží se ve 4 kategoriích podle ročníků a na školní kolo navazuje již zmiňované kolo okresní, kterého se zúčastňují úspěšní řešitelé kola školního.

Po dvouleté pauze k úlohám školního kola zasedlo na 70 žáků 6. až 9. tříd. Zatímco šesťákům a osmákům se moc nedařilo, mezi deváťáky se tři žáci stali úspěšnými řešiteli. Sedmáci dopadli ještě lépe, úspěšnými řešiteli se jich stalo hned šest. Ve svých kategoriích zvítězili: v 6. ročníku Adéla Andrýsková a Štěpán Kos, v 7. ročníku Vojtěch Sikora, v 8. ročníku Patrik Topalidis a v 9. ročníku Václav Vojkovský.

Všem našim reprezentantům děkujeme za skvěle odvedenou práci.

                                                                                                          Mgr. Blanka Šoltészová



blok