Poupátko v Roce české hudby

10. 6. 2024

Poupátko v Roce české hudby

Pod tímto poetickým názvem se letos ukrývá již tradiční soutěž pěveckých talentů Rozvíjej se, poupátko. Amálie Szusciková z 1. A v kategorii 1. tříd suverénně zvítězila v regionálním kole a následně nenašla konkurentku ani v samotném finálovém klání a stala se LAUREÁTEM ve své kategorii.  Hana Klusová z 5. C pak ve své kategorii obsadila 3. místo. 

Naše škola se pravidelně soutěže účastní a i letos jsme v ní měli několik dalších nadějných pěveckých talentů, byly to  Markéta Ciencialová z 1.B, Julie Rusnoková z 2.D, Veronika Jelínková ze 3.B, Eliška Christová z 5.C,  Tereza Holíková z 6.B, Nela Müllerová z 6.A, Magdaléna Bužgová z 8.C a  Anna Cubrová 9.C.
Soutěž dává vyniknout mladým zpěvákům Těšínského Slezska, regionu od Mostů u Jablunkova po Stonávku. To samo o sobě, ve spojení s dvouletým cyklem konání, dává záruku vysoké kvality. Soutěž probíhá dvoukolově, na místní regionální kola navazuje kolo finálové, které se letos uskutečnilo 26. května  prostorách DDM Třinec. Nově byl celý průběh dostupný rovněž v rámci streamovací služby Youtube, takže o jejích kvalitách se mohla přesvědčit i široká divácká obec.

Amálka byla skvělá a k jejímu úspěchu ji srdečně gratulujeme. 


Mgr. Lipowská Petra



blok