Ohlédnutí za lyžařským kurzem 7. ročníku

10. 5. 2018

Ohlédnutí za lyžařským kurzem 7. ročníku

Sedmáci vyjeli do krásného prostředí Bečvy ve dvou turnusech. Přečtěte si, jak vzpomínají na svůj lyžařský výcvik.

Jako každá třída, tak se ani letošní 7.B nemohla dočkat svého vysněného lyžařského výcviku, který se konal v lyžařském centru Rališka.

     Po celý kurz jsme dostávali velmi dobrá jídla, za která děkujeme panu kuchaři, skvěle se nám také jezdilo po nádherně spravovaných sjezdovkách se skvělým výhledem. A neměli bychom zapomenout na naše milé a vtipné paní učitelky (Mgr. Karla Šloncová, Mgr. Renata Kozoková), díky kterým jsme se zlepšili v lyžování a strávili příjemné večery u hraní her nebo u pyžamové party.  

     Tímto bychom chtěli poděkovat všem, kdo nám dal šanci prožít nejlepší ,,lyžák", který jsme si mohli přát!

                                                                                                                                                             Marie Spilaková, 7.B

 

Každým rokem naše škola pořádá lyžařský výcvik sedmého ročníku a my jsme se ho letos také zúčastnili. Podle počtu zájemců letošních sedmých tříd nás učitelé rozdělili na dva turnusy. První turnus (7.B) odjel už 4. února a druhý (7.A + 7.C) se vydal napříč novým zážitkům až 4. března.

     První den jsme se rozjezdili na menším kopci na vleku, aby nás instruktoři mohli rozdělit do skupin podle našich dovedností. Skupiny byly dohromady tři - první pro zkušené lyžaře, druhá pro lyžaře a třetí pro nelyžaře/začátečníky. Musím říct, že zprvu byly sjezdovky krásně upraveny, a dokonce i sluníčko nám vysvitlo, proto se opravdu dobře lyžovalo. Čím se ale počasí zhoršovalo, tím i kvalita svahu slábla. Svah začal být mokrý či zledovatělý a tvořily se na něm nepravidelné hrbolky sněhu. Všechno zlé je ale k něčemu dobré. Naučili jsme se jezdit bezpečně a opatrně, všichni se v lyžování zdokonalili a přiučili se novým cvikům a technikám. Také musím podotknout, že se nikomu nic závažného nestalo a úrazy se nám vyhýbaly obloukem.

     Ale ''lyžák'' přece není jen o lyžování. Patří k němu hlavně čas strávený s kamarády, čas na stmelení kolektivu, nová přátelství či zlepšení vztahů s učiteli. Se spolužáky se určitě shodneme na tom, že jsme se navzájem dobře poznali a zjistili, že jsme úžasný kolektiv.

     Velký dík patří mým spolužákům, kteří dokázali navodit tak příjemnou atmosféru, ale především učitelům a zároveň instruktorům! Děkujeme jim za to, jakou s námi měli trpělivost, a to nejen na svahu, za celou organizaci a uskutečnění letošního lyžařského kurzu! Bez nich by totiž nikdy nic takového nevzniklo!

                                                                                                       Paula Pelechová 7.C



blok