Naši žáci na ekologické konferenci

1. 4. 2011

Naši žáci na ekologické konferenci

Naši ekologové z 6. a 9. tříd předvedli prezentaci o kyselých deštích na Třinecku na ekologické konferenci v Ostravě.

Pořádající škola, Střední průmyslová škola chemická a gymnázium akademika Heyrovského Ostrava-Zábřeh, připravila akci krajského měřítka opravdu velkolepě.

Na část, ve které se prezentovaly základní školy, přijelo 9 kolektivů. Naše skupinka byla největší, vždyť kromě prezentující šestice (+ 1 ovládající počítač) přijeli i nejaktivnější "měřiči" kyselosti srážek.

Protože je měření dlouhodobé, vystřídalo se u meteorologického zařízení více než 20 dětí. A ty všechny na ostravskou průmyslovku přijely a byl pro ně připraven opravdu skvělý program: žáci si prohlédli celou školu, nakoukli do výuky, vyzkoušeli si práci v pracovně biologie  a vrcholem bylo "představení" v chemické laboratoři. Spousta šesťáků začala přemýšlet, zda právě na této škole nebude v budoucnu studovat.

Prezentující skupina měla sice těžké postavení v tom, že vystoupila až na konec, ale zato vystoupila skvěle. Obrazovou část měli velmi pečlivě připravenu, vždyť vybrat to nejdůležitější z obrovského množství materiálů a dat je úkol téměř nadlidský. Hovořili zpaměti, velmi kultivovaně. A jejich závěr, že v Třinci přeci jen nejsou deště příliš kyselé, byl pro ostatní účastníky konference překvapením.

Děkujeme jak pořádající škole, tak našim žákům za vynikající reprezentaci.



blok