Naši matematici zabodovali

12. 4. 2017

Naši matematici zabodovali

V úterý 4. 4. 2017 se uskutečnilo okresní kolo Matematické olympiády pro žáky 6. – 8. tříd. Z naší školy se letos vydala poměrně početná skupina úspěšných řešitelů školního kola (7 dívek z 6. třídy a 5 chlapců ze 7. třídy) pokořit zadání okresního kola.

 

A s příklady se poprali opravdu úspěšně. Mezi 106 řešiteli z 6. tříd v okrese Frýdek –Místek bylo 68 úspěšných řešitelů. Mezi nimi se umístily i dvě naše dívky. Eva Odrášková ztratila pouhé 2 body z 18 a obsadila tak vlastně bronzovou příčku. Velmi dobře si vedla i Marie Spiláková (obě z 6.B), která se také stala úspěšnou řešitelkou.

Ještě lépe si vedli chlapci ze 7.C. Petr Lipus neztratil ani jeden bod a je mezi třemi žáky v okrese, kteří získali všech 18 bodů. Marek Serafin ztratil jen tři body, a tak je vlastně na krásném 4. místě. Úspěšným řešitelem je i Rosťa Sliž. Dodejme ještě, že v této kategorii soutěžili v celém okrese 94 žáci, z nichž 57 bylo úspěšných.

Všem úspěšným řešitelům moc a moc blahopřejeme a děkujeme jim za skvělou reprezentaci školy. Škoda jen, že se mezi osmáky nenašel nikdo, kdo by se rozhodl porazit soupeře jménem Matematická olympiáda.

Mgr. Blanka Šoltészová



blok