Mezinárodní řemeslné hry 2022

3. 6. 2022

Mezinárodní řemeslné hry 2022

Po delší kovidové pauze jsme 11. 5. opět zavítali na Střední odbornou školu Třineckých železáren, jež se stala kolbištěm již 9. řady Mezinárodních řemeslných her, v nichž se vybraní žáci českých a polských škol z celého regionu utkali v „disciplínách“ – elektrotechnik, hutník, zámečník, instalatér, logistik a třešinkou na dortu byla žákovská barmanská soutěž, v níž měli žáci ve stanovené době čtyř minut připravit dvě porce nealkoholického nápoje.

V náročnosti však o nic pozadu nezůstali ani ostatní soutěžící, kteří zapojovali elektrický obvod, sestavovali z instalatérských dílů komplikovaný útvar a jiní zase vyráběli kovový odlitek, či funkční píšťalku z mědi.

Byť je dnešní doba hektická, zúčastnili jsme se soutěže velice rádi a velkou potěchou pro nás byly dvě bronzové pozice pro Vojtěcha Czepiece – zámečník a Vendulu Pociorkovou jako barmanky.

Velice bychom chtěli ocenit a pochválit realizační tým za dobrou přípravu, jelikož nám byla zajištěna doprava, pitný režim, všichni účastníci dostali hezké upomínkové předměty a protože nám po lítém boji notně vyhládlo, byl pro nás přichystán i oběd. 

Za soutěžní tým Vendula Pociorková, Votěch Czepiec, Tomáš Muroň, Tom Korzeniowski, Patrik Krzyžanek, Petr Heczko a za doprovodný tým Anna Gorgoszová, Nela Hojdyszová,  Karolína Kijonková, Šárka Kaufmanová a Mathias Burawa je nutno říci, že soutěž byla nejen zábavná, ale také poučná … a tak to má být.

 

Foto: Karolína Kijonková a Mathias Burawa



blok