Matěj Nowak vyhrál v literární soutěži

22. 6. 2018

Matěj Nowak vyhrál v literární soutěži

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vyhlásilo literární soutěž Jak pomohly peníze z EU naší škole. Tato soutěž byla určena pro žáky druhého stupně z celé České republiky.

Do soutěže zaslal svou práci také Matěj Nowak z 6.D.  Ocenil především přínos interaktivních tabulí a modernizaci celé naší školy.

 

Slavností vyhlášení soutěže a předání cen proběhlo ve Velkém zrcadlovém sále Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy v Praze.  Matějova práce porotu zaujala, a tak se mohl radovat z výhry. Pro celou třídu získal volné vstupné do vědeckého centra iQLANDIA v Liberci!

Šesťáci si svou odměnu jeli vybrat v pátek 15. června. Po náročné cestě vlakem do Liberce všem ještě zbývaly síly na návštěvu ekoparku, kde hledali poklad v korunách stromů. Někteří však našli větší zalíbení  na zemi v blátě, a tak jsme se raději jeli rychle umýt a ubytovat. Druhý den už na všechny čekala slíbená odměna v podobě iQLANDIE. Ve vědeckém centru jsme zhlédli expozice věnované  kosmu, živlům, lidskému tělu, vynálezům. Potrápily nás hlavolamy a mohli jsme si vyzkoušet moderování zpráv nebo život nevidomých.

 

Matějovi za celý výlet moc děkujeme!

 

Foto: S. Maková, MŠMT



blok