Janáčkova filharmonie zahrála melodie z filmů

4. 4. 2013

Janáčkova filharmonie zahrála melodie z filmů

Program s názvem Movie Night přivezla do Třince Janáčkova filharmonie a předvedla žákům II. stupně známé melodie z filmů.

Téměř šedesátihlavé těleso se jen tak tak směstnalo na jeviště DK Trisia. Aby byl dojem dokonalý, k jednotlivým filmům byla promítána také projekce, a tak si všichni v sále mohli připomenout Hvězdné války, Disneyovu Sněhurku a sedm trpaslíků, každého okouzlil žabák z Trnkova filmu Císař a slavík, báli jsme se o Jamese Bonda, drželi palce Růžovému panterovi, dojímali se melodiemi z Harryho Pottera a westernu Tenkrát na Západě a nakonec nás uchvátili Piráti z Karibiku.

Vystoupení tak velkého orchestru se všem moc líbilo, hlavně starší žáci si ho velmi cenili. Umělci byli na závěr oceněni téměř neutuchajícím potleskem a pan dirigent se musel několikrát vracet na jeviště a děkovat.

Je jen škoda, že někteří žáci nevědí, že tleskat se má, až když dirigent složí taktovku. Potleskem na nevhodných místech rušili ostatní, v jednom případě dokonce nenechali orchestr ani dohrát závěrečné tóny. Snad by se to naučili, kdyby mohli zhlédnout takových koncertů více.



blok