Jak za jedno dopoledne zachránit psa a vyhrát recitační soutěž

3. 3. 2017

Jak za jedno dopoledne zachránit psa a vyhrát recitační soutěž

Ve středu 22. února se konalo obvodní kolo v recitaci v rámci 46. ročníku Celostátní přehlídky dětských recitátorů 2016/2017.

Z I. stupně postoupili do okrskového kola v DDM tito žáci:

  1. kategorie - žáci 1. ročníku - Tea Lotta Szpyrcová (1.A), Tereza Samiecová, Nikolka Bujoková (1.B) a Šimon Kaleta (1.D)
  2. kategorie - žáci 2. a 3. ročníků - Adam Řádek (2.A), Anna Cubrová (2.B) a Karolína Kantorová (3.A)
  3. kategorie - žáci 4.a 5. ročníků - Tomáš Worek (4.A), Ludmila Kisialová (4.C) a Rudolf Kneifel (5.C)

Největšího úspěchu dosáhla  mezi žáky z 1. až 5. tříd žákyně  Tea Lotta Szpyrcová z 1. A, která za svůj přednes získala úžasné 1. místo. Všechny děti byly oceněny diplomem za účast v této krásné soutěži a my jim děkujeme za skvělou reprezentaci naší školy.

Ze školního do obvodního kola recitační soutěže postoupilo z II. stupně naší školy šest žáků, takže výprava, která ve středu ráno vyrazila od školy do třineckého DDM, čítala šest žáků a jednoho učitele. Po několika metrech lesoparkem se k nám přidal pes, pracovně pojmenován Bedřich. Postupně se ukázalo, že pes nemá nikde poblíž majitele, takže naše výprava změnila svůj nejbližší cíl z čistě intelektuálního (recitovat poezii) na záchranný. Obojek prozradil telefonní číslo, slovo dalo slovo a Bendy (dříve Bedřich) byl o deset minut později na deštníku přiveden k DDMku a tam předán šťastné majitelce – mimochodem bývalé třídní učitelce dvou zachránců. Holt, život píše nejkrásnější básně!

Ale zpět k soutěži. Celková úroveň byla velmi vysoká, na soutěžících byl patrný zájem o literaturu (kdo říká, že je literatura na vymření?), spolupráce mezi jednotlivými porotci také fungovala bezchybně. I výsledky se s předchozími radostmi krásně rýmovaly – první místo v 3. kategorii (6. – 7. ročník) obsadil Damián Kirschner (6.C) a třetí místo Marie Spilaková (6.B). Ale i ostatní účastníci z naší školy se v nabité konkurenci bili jako lvi: Jan Matušek (6.C), Kristýna Bubíková (8.C), Marie Hótová (9.B) a Lada Nguyenová (9.B).

Damiáne, ať se ti v Místku daří, a ty, Bendy, už neutíkej!

Text a fotografie za I. stupeň Mgr. Renata Mravcová,

za II. stupeň Mgr. Michal Foff



blok