Evropský den jazyků

2. 10. 2009

Evropský den jazyků

 

Z iniciativy Rady Evropy se od roku 2001 každoročně dne 26. září slaví Evropský den  jazyků.

Smyslem této aktivity je upozornit nejširší veřejnost na důležitost jazykového vzdělávání, zvýšit povědomí o bohatství všech jazyků, které se v Evropě používají, a podpořit celoživotní jazykové vzdělávání.

Cílem Evropského dne  jazyků je také podpora zájmu o výuku cizích jazyků.

Na naší škole jsme si Evropský den jazyků připomněli ve středu 30. září projektovým dnem. Všechny třídy na druhém stupni si vylosovaly evropský stát, jehož jazyk, ale i kulturu budou prezentovat. Každá třída "svůj" stát představila na panelech umístěných na respiriu. Už tím okamžikem nastalo po celé škole veliké hemžení, protože se všichni žáci vystřídali na čtyřech různých stanovištích - luštili kvíz o Evropské unii, vyhledávali v cizojazyčných slovnících na internetu, sestavovali anglické věty, ale nechyběl také pohyb a poznávání evropských jazyků. Deváťáci pak měli možnost seznámit se s projekty cestovní kanceláře, která se soustřeďuje na výuku cizích jazyků v zahraničí.

A na závěr připomínáme, že kromě mateřského jazyka se v letošním školním roce mohou naši žáci učit angličtinu, němčinu, ruštinu, španělštinu a francouzštinu.

 

Více napoví naše fotogalerie.



blok