Deváťáci v Praze

10. 6. 2019

Žáci 9. ročníku absolvovali již tradičně na konci školního roku třídennní exkurzi do Prahy.

A co o tom napsali?

Žáci 9. C se spolu s 9. B, která měla ovšem jiný program, vydali na začátku května na výlet do Prahy.

Brzy ráno nasedli do rychlíku,  po příjezdu do Prahy si odložili zavazadla na hostel a vyrazili do ulic, nejprve na Staroměstské náměstí a prohlídku Staroměstské radnice. Rozchod někteří využili k občerstvení,  jiní navštívili Pařížskou ulici. Poté si prohlédli Pražský hrad včetně katedrály sv. Víta a Zlaté uličky.

Druhý den žáci navštívili ve velice vydařeném počasí Vyšehrad, kde se podívali také na hřbitov slavných. Vyšlpali také na Petřín, ale protože na rozhlednu byla velká fronta, neprohlédli si město z výšky. Zato si v zrcadlovém bludišti prohlédli své zdeformované postavy, zasmáli se, vyfotili a už jeli lanovkou dolů. Následovala prohlídka Národního divadla, kde si žáci poseděli v hledišti a zaposlouchali se do výkladu o vzniku tohoto kulturního stánku. Po zhlédnutí výstavy k Heydrichiádě následovala plavba po Vltavě. Výletníci si prohlédli Čertovku a dozvěděli se něco o historii Karlova mostu.

Program posledního dne byl nejvolnější. Ráno si všichni sbalili kufry a uložili je do úschovny. Poté následovala prohlídka Národní muzea. Tam si žáci prohlédli pouze kostru velryby, panteon a výstavu o naší republice. Ostatní expozice nebyly ještě otevřené. Potom se mohli ještě projít po Václavském náměstí a nakonec zamířili domů.

Cesta uběhla rychle a všichni vzpomínali na to, co všechno v Praze za ty tři dny zažili.

Žáci 9. C

Na přelomu května a června se vypravila do Prahy také 9. A. V časných ranních hodinách se třída sešla na nádraží a jelo se. 

Žáci si v Praze prohlédli spousty zajímavých míst (třeba nejstarší dochovanou dlažbu), nejznámnější, ale i méně známé pražské památky. Po náročném dni si výletnici odpočinuli na ubytovně a přestože je bolely nohy, výlet si užili.

D. Džupinová a A. Ciencialová, 9. A



blok