Deváťáci a šesťáci v DLO

6. 12. 2013

I v tomto školním roce se naši žáci rozjeli za kulturou do oblíbeného Divadla loutek Ostrava. Šesťáci si vychutnali klasiku - Jiráskovu Lucernu. Ocenili zejména vtipně řešené kulisy a živou hudbu na jevišti. Deváťáci se s divadlem loučili výjimečným představením.

Divadelníci využívají svou alternativní scénu, která je pro diváka lákavá tím, že se stírá rozdíl mezi hledištěm a jevištěm, a tak herci občas hráli mezi diváky, mizeli v tajemných prostorách a stejně nečekaně se i objevovali. I hra byla nevšední - scénaristé využili jako základ kdysi velmi oblíbený seriál Čtyři tankisté a pes a vyprávěli celý příběh podle "skutečnosti" očima psa Šaryka. A jak se deváťákům hra líbila?

- Chtěl bych poděkovat za krásné kostýmy. Také bych chtěl pochválit, že představení bylo vtipné.
- Představení se mi líbilo, bylo humorné a obzvlášť rekvizity byly velmi propracované. Např. tank byl ve skutečnosti stůl na kolečkách.
- Líbil se mi dobře vyřešený zvuk. Herec hodil granát, za chvíli se ozval výbuch.
- Líbilo se mi vyobrazení Stalina a Hitlera jako dětí, které si hrají na mapě Evropy.
- Po představení jsme si vyměňovali názory a každý představení hodnotil s velkým nadšením.
- Bylo to dosud nejlepší představení, jaké jsem kdy viděla. Líbilo se mi, že herci byli úplně u divákůa, že používali nespisovné výrazy.
- Divadelní hra se mi moc líbila, protože byla zajímavá, humorná a promyšlená. Podle mě to byla taková zpěvo-hra, protože se v ní i hodně zpívalo. Nejvíce se mi ve hře líbil humor. Někdy jsem se tak smála, že jsem se ani nemohla nadechnout, ale na paní učitelku Hučíkovou jsem v žádném případě neměla. Ta se tam smála úplně všemu a já ani nepochopila, o co se jedná, když vtom se začala smát i paní učitelka Sikorová. Klidně bych šla na hru znovu.
- Mohli by přidat více postav, aby se pořád nepřevlékali, tak by to měli jednodušší.
- Líbilo se mi moc, tedy kromě cigaretového kouře, ten mi vadil.


9. B



blok