Den v bradavické škole

1. 12. 2022

Den v bradavické škole

Pokud patříte mezi fanoušky Harryho Pottera, možná jste si někdy posteskli, že nemůžete ve škole chodit na hodiny lektvarů, péče o kouzelné tvory či obrany proti černé magii.

Naši šesťáci sice také chodí do obyčejné „mudlovské“ školy, ale 16. listopadu se alespoň na jeden den v Bradavicích ocitli.

Třídy se změnily na jednotlivé koleje a bojovaly o putovní Bradavický pohár.

Během pěti vyučovacích hodin se žáci vystřídali v hodinách jasnovidectví, F-kouzel, bylinkářství, starobylých run a lektvarů. Děti si většinou ani nevšimly, že šlo o netradiční hodiny matematiky, fyziky, přírodopisu, výtvarné výchovy a chemie.

Pro vstup do jednotlivých učeben museli žáci vyluštit vstupní hesla, během práce jim jejich učitelé – kouzelníci mohli udělovat body, případně jim body odebrat.

Nejvíce bodů nakonec získal Nebelvír, tedy vlastně 6. A, a má právo celý rok putovní Bradavický pohár vlastnit.

My učitelé – kouzelníci doufáme, že jsme žáky dokázali přesvědčit, že přírodní vědy jsou opravdu kouzelné. A jak hodnotí tento den naší žáci?

Aneta: Den v Bradavicích se mi moc líbil. Nejvíce se mi líbila F-kouzla, lektvary a taky bylinkářství a jasnovidectví. Naučili jsme se hodně kouzel s čísly. Taky jsme si uvařili bylinkové bonbónky a zasadili rýmovník. V hodině lektvarů jsme vyrobili tajný nápoj lásky.

Terezka: Den v Bradavicích se mi neskutečně líbil. Nejvíce se mi líbila F-kouzla. Moc hezká kouzla předvedli žáci 9. tříd, a hlavně pan učitel Petr. Ale líbily se mi všechny hodiny. Byla zábava ale i hodiny, kde se přemýšlelo. Vyhráli jsme pohár, za což jsem moc ráda! Proto chci poděkovat všem učitelům, kteří do toho šli. Velkou pochvalu si také zaslouží deváťáci, kteří učitelům pomáhali.

Rozi: Bylo to super, moc jsem si to užila. Některé hodiny mě hodně bavily, aly byly i ty, které mě moc nezaujaly. Myslím si, že jako třída jsme hodně spolupracovali a byli i docela hodní. Jsem ráda, že jsem se mohla učit v Bradavicích.

Renek: Nejvíce se mi líbila hodina F-kouzla, jak jsme otáčeli sklenici s vodou. Na té sklenici byl papír, který tu vodu držel a ona se nevylila. Taky se mi líbilo, když jsme foukali mezi papíry a ony do sebe bouchaly.

Amálka: Den v Bradavicích se mi moc líbil. Nejvíce se mi líbila hodina lektvarů. Překvapilo mě, že jsme vyhráli pohár, vůbec jsem s tím nepočítala. Taky se mi líbilo vaření karamelových bonbónků na kašel. Moc mi chutnají. Prostě se mi to moc líbilo.

Vendy: Nejvíce mě zaujaly starodávné runy. Moc mě nebavily lektvary, i když druhá část, když jsme vyráběli tajný nápoj lásky, byla super. Taky jasnovidectví bylo husté, to jsem nečekala. Celý den byl báječný.

Mgr. Blanka Šoltészová



blok