Česká filmová pohádka a výtvarná soutěž v muzeu

27. 6. 2012

Česká filmová pohádka a výtvarná soutěž v muzeu

Naši žáci navštívili v pátek 22. června skvělou akci Muzea Třineckých železáren a města Třince s názvem Česká filmová pohádka. Na své si přišli také naši malí výtvarníci, kteří zvítězili v soutěži muzea Nakresli pohádku a na veřejné akci převzali ocenění.

Všichni, kdo přišli, se dobře bavili. Velcí i malí se povozili na koních, mohli navštívit různé pracovní dílny - vymalova omalovánky, zkusit si malování na skle, vyrobit si drátěný šperk. Pro milovníky zajímavé podívané byla připravena divadelní pohádka  a vystoupení skupiny historického tance a šermu, vystoupila také zpívající drobotina sboru Zvoneček. Nechyběli rovněž umělečtí kováři. V budově muzea čekala na návštěvníka jednak výstava kostýmů ze dvou filmových pohádek - Princ a Večernice a Labakan - a také pestrý šatník filmových kostýmů, které si každý mohl vyzkoušet. No a pro hladovce byly k dispozici stánky s občerstvením.

Naše výtvarníky nejvíce zajímala výstava kreseb pod otevřeným nebem. Byla na ní totiž k vidění právě jejich dílka. Odpoledne si přišli převzít za účasti sponzorů a hlavního pořadatele soutěže - Muzea Třineckých železáren a města Třince - odměny.

Z 250 kreseb jich bylo oceněno na 60. K našim úspěšným výtvarníkům patřili:

Klára Suszková a Patricie Kuchejdová, obě z 5. A, Kateřina Hubáčková a Adam Žyła ze 6. A, Natálie Michálková s Nikolou Kapustkovou ze 6. D a Kristína Halapatschová, Tereza Hankeová, Sandra Valachová a Denisa Ciencialová ze 6. B.



blok