Burza hraček pro stacionář

13. 12. 2022

Burza hraček pro stacionář

Ahoj, jsem plastový dinosaurus, dlouho už ležím v papírové krabici pod postelí a už si ani nevzpomínám, kdy si se mnou naposledy někdo hrál. Nejsem tady ale sám, spolu se mnou tady leží spousta dalších smutných hraček. Najednou se ale stalo něco neuvěřitelného!

Z krabice nás vytáhli a odnesli. Byla tam spousta dětí, které si nás prohlížely a sahaly na nás. A pak se to stalo! Něco tam zacinkalo a už nás drží v náručí malý chlapec. Říká něco o tom, že jsme báječní. Už je to několik dní a pořád si s námi hraje. A my jsme šťastní, že můžeme znovu někomu dělat radost.

Žáci pátých tříd měli možnost vyzkoušet si, jak funguje obchodování v praxi. Své staré hračky mohli donést do školy a pustit je dále do světa. Udělali tak radost nejen svým spolužákům, kteří si mohli za pár korun udělat malé Vánoce už teď, ale i dětem a mládeži se zdravotním postižením z Denního stacionáře Paprsek. Celá burza měla totiž také charitativní rozměr. Mnozí žáci věnovali nemalou část ze své tržby dětem ze stacionáře a ukázali tak, že mají srdce na pravém místě.

Děkujeme!



blok