9. A a 9. D v Praze

14. 5. 2015

6. května vyjely brzy ráno třídy 9. A a 9. D vlakem.

První den navštívili Pražský hrad, sešli k Vltavě přes Kampu až k Národnímu divadlu, které si prošli s výkladem průvodkyně, pak se najedli na "Václaváku" a k večeru se ještě prošli přes Karlův most až na Malou Stranu, kde si prohlédli budovy parlamentu.
Druhý a třetí den se už program obou tříd lišil. Deváťáci viděli Vyšehrad, navštívili ZOO v Tróji, pluli lodí po Vltavě, prošli centrem staré Prahy... a počasí, to jim opravdu přálo.

..a co říkají o výletě sami deváťáci?
9.A: "Výlet do Prahy se moc vydařil, paní učitelky vyhověly v sestavování programu našim přáním a nikdy nás nemučily dlouhými a nudnými výklady. Z památek se nám nejvíce líbilo na Staroměstském náměstí, kde jsme měli možnost vyjít na věž Staroměstské radnice. Byl odtud moc krásný výhled na celou Prahu. Navštívili jsme také úžasnou pražskou ZOO. Tímto také za výlet mockrát děkujeme..."
9.D: "Výlet se všem velmi líbil. Cestou tam jeden spolužák nedorazil k vlaku včas, ale díky mobilní technice vše dobře dopadlo a v Praze se k nám připojil. Nej zážitky jsme měli během rozchodu na Václavském náměstí, kde jsme si mohli koupit, co jsme chtěli. Nadšení jsme byli na Vyšehradu, odkud jsme měli nádherný výhled na celou Prahu. Tento výlet je pro nás nezapomenutelný zážitek, za který našim učitelkám velmi děkujeme..."

Mgr. Jitka Mikesková



blok