10. mezinárodní řemeslné hry

19. 5. 2023

10. mezinárodní řemeslné hry

10. května jsme opět zavítali na Střední odbornou školu Třineckých železáren. Ta se stala místem již 10. řady Mezinárodních řemeslných her, v nichž se vybraní žáci českých a polských škol z celého regionu utkali v „disciplínách“ elektrotechnik, hutník, zámečník, instalatér, logistik a speciální kategorií byl obor kuchař – číšník, v níž měli žáci ve stanovené době připravit dvě porce fit svačiny.

 

V náročnosti však nezůstali o nic pozadu ani ostatní soutěžící, kteří zapojovali elektrický obvod, sestavovali z instalatérských dílů komplikovaný útvar a jiní zase vyráběli kovový odlitek, či funkční píšťalku z mědi.

Součástí soutěže byly nejen dovednostní disciplíny, ale i vědomostní Řemeslný kvíz, kde bylo třeba prokázat nejen znalosti, ale i týmového ducha v nejrůznějších testech, křížovkách, kvízech a doplňovačkách a vše vyvrcholilo konstrukční soutěží!

Byť je dnešní doba hektická, zúčastnili jsme se soutěže velice rádi a přibrali  jsme s sebou i několik diváků z řad zájemců o studium na dané SOŠ. I když jsme nedosáhli na medaile, strávili jsme zajímavé dopoledne.

Velice bychom chtěli ocenit a pochválit realizační tým za dobrou přípravu, jelikož nám byla zajištěna doprava, pitný režim, všichni účastníci dostali hezké upomínkové předměty, a protože nám po lítém boji notně vyhládlo, byl pro nás přichystán i výborný oběd. 

Za soutěžní tým Marek Halata, Lukáš Kuchtíček, Vít Harvan, Adam Jadviszczok, Jan Raszka a Bára Procházková je nutno říci, že soutěž byla nejen zábavná, ale také poučná … a tak to má být.



blok