Začal nový školní rok

22. 9. 2013

V pondělí 16. září 2013 konečně na naší škole začal nový školní rok. Všichni žáci se kromě prvňáčků setkali v osm hodin v tělocvičně, odkud je po slavnostním přivítání odvedli jejich učitelé většinou do provizorních prostor. Prvňáčci byli slavnostně přivítáni o hodinu později.

Žáci 1. stupně se na svůj pavilon vůbec nedostanou, a tak se setkali se svými učiteli na různých místech školy i nedaleké obchodní akademie a hned získali informace o tom, kde a jak budou dojíždět do prozatimních učeben. Žáci 2. stupně s potěšením zjistili, že se do školy budou dostávat "oknem" - v prvním zářijovém týdnu řemeslníci do jednoho z nich vybourali dveře. Ty budou sloužit jako provizorní vstup do doby, než bude zkolaudováno a zpřístupněno respirium se šatnami.

Některé části školy jsou už téměř opraveny, ale tzv. počítačové centrum zatím na zahájení oprav čeká, a tak budou muset žáci i učitelé vydržet opravu tohoto pavilonu v drobném nepohodlí. Snášejí ho ovšem rádi, protože se už těší na nově opravené prostory.

Na závěr zbývá poznamenat, že v letošním školním roce navštěvuje ZŠ Slezská 625 žáků, což je zase o něco více než loni.



blok