Prvňáčci v nemocnici

5. 3. 2014

Prvňáčci v nemocnici

Minulý týden probíhal v 1. C projekt o lidském těle. Děti se seznamovaly s funkcí kostry, svalů i vnitřních orgánů. Naučily se základy zdravovědy, ve skupinkách sestavovaly model kostry a v tělesné výchově si vyzkoušely, jak jsou na tom jejich svaly. Věnovali jsme se i zdravé výživě a vysvětlili jsme si, které potraviny jsou nezdravé.

Součástí projektu byla také exkurze do Nemocnice Třinec. Díky ochotě paní Olgy Grygarové, která pracuje na záchranné službě, si děti prohlédly interiér sanitky, dozvěděly se mnoho o náročné práci záchranářů, prohlédly si také budovu, ve které záchranná služba sídlí.

Navštívili jsme také interní oddělení, kde nám paní Soňa Goldmannová ukázala ultrazvuk, EKG a ordinaci, ve které pracuje. Dětem změřila tlak, odvážné Elišce naměřila EKG a pan doktor Bruk dětem předvedl na ultrazvuku vnitřní orgány - srdce, játra i ledviny. Děti měly možnost poslechnout si zvuk srdce, prohlédnout si rentgen horní i dolní končetiny a zeptat se mnoho zvídavých otázek.

Velmi děkujeme všem - O. Grygarové, MUDr. S. Brukovi i S. Goldmannové - za vstřícnost, ochotu a čas, který nám věnovali.

Lenka Tomancová

 



blok