Páťáci v planetáriu 2016

30. 11. 2016

Páťáci v planetáriu 2016

V úterý 25. října se naši páťáci vypravili do ostravského planetária. Žáky neodradilo ani brzké ranní vstávání, všichni dorazili ráno ke škole dobře naladěni a těšili se na exkurzi do vesmíru.

 

 

Nejprve žáci navštívili astronomické kino, ve kterém pozorovali hvězdnou oblohu s hvězdami, planetami, Sluncem i Měsícem. Průvodce podívanou doplnil zajímavým výkladem o vesmíru. Odvážlivci se také dozvěděli, co by měli udělat pro to, aby se z nich stali astronauti. Některé od budoucího povolání snů odradilo, že astronauti nesmí mít žádnou plombu.

Po návštěvě kinosálu si žáci mohli na vlastní kůži vyzkoušet interaktivní exponáty v Experimentátoriu. Zjistili, jak řídit vozítko na Marsu, jaké to je vyskočit si na měsíčním povrchu, podívali se do hlubin Země i ke hvězdám.

A co se páťákům nejvíc líbilo?

„Nejvíc se mi líbil simulátor tornáda. Dole mě také uchvátila železná koule, která se houpala asi 5 cm nad zemí. Ovšem já jsem nemohl chybět při nakupování suvenýrů. Koupil jsem si model sluneční soustavy.“ (Josef Hauke, 5.A)

„V planetáriu se mi nejvíc líbil film, součástí byla také přednáška. Velmi se mi líbilo, že jsme se mohli rozejít a koukat na stroje a výrobky např. malé tornádo, meteority.“ (Markéta Lišková, 5.A)

„Líbilo se mi kino s názvem Astronaut. Máme dobrý kolektiv, takže to bylo super celé.“ (Jan Miškej, 5.B)

„V planetáriu v Ostravě to bylo super. Viděli jsme různé pokusy, vesmírné kameny a především tam bylo astronomické kino, bylo jak živé!“ (Adéla Kędziorová, 5.B)

„Do planetária jsem se těšila. Bylo to tam zajímavé, hodně jsem se tam toho dozvěděl. Byl jsem tam poprvé, takže mě to hodně bavilo. Mohli jsme si tam koupit suvenýry i něco hezkého vyfotit.“ (Jakub Fizek, 5.C)

„Moc se mi líbil film Astronaut. Také se mi líbily modely např. Země, která se otáčí kolem Slunce, simulátor tornáda a zrcadlový průchod. V planetáriu se mi moc líbilo a odvezl jsem si čtyři suvenýry.“ (Jiří Šinal, 5.C)



blok