Okresní kola olympiád z fyziky a matematiky

30. 4. 2018

Matematická a Fyzikální olympiáda se právem řadí mezi nejnáročnější žákovské soutěže. Olympiáda, ať již z matematiky či fyziky, vždy začíná školním neboli domácím kolem. V tomto kole musí žáci vyřešit řadu náročných úloh a jen jejich úspěšné zdolání je opravňuje  stát se úspěšným řešitelem a postoupit do okresního kola.

 

Účastníci Fyzikální olympiády se velmi svědomitě připravovali pod vedením pana učitele Petra a šest z nich se zúčastnilo okresního kola. A tato příprava se vyplatila. V kategorii F – tedy 8. tříd se Jakub Petrov a David Pastor (oba z 8. C) stali úspěšnými řešiteli, přičemž Jakub se umístil na 7. – 9. místě a David na místě desátém. Žákům devátých tříd – kategorie E se již tak dobře nevedlo, i přesto jim děkujeme za reprezentaci školy. Vždyť naše škola byla jedinou českou ZŠ z Třince, která do okresního kola vyslala své zástupce.

Do okresního kola Matematické olympiády postoupili již zkušení matadoři Rosťa Sliž, Petr Lipus a Marek Serafin (všichni z 8. C). Jako nováček se soutěže zúčastnila i Markéta Czepcová z 6. A. I když se letos nikomu nepovedlo získat titul úspěšný řešitel, všichni se soutěže zúčastnili se ctí. Vždyť například Rosťa Sliž, byl ve své kategorii nejlepším účastníkem z Třince.

Ještě jednou všem děkujeme za reprezentaci školy.

Za předmětovou komisi matematika – fyzika Mgr. Blanka Šoltészová



blok