Naši žáci spoluvytvářeli obrazové poděkování

19. 6. 2020

Žáci naší školy a ZUŠ pod vedením Mgr. Beaty Martinkové vytvořili na deseti panelech zdi na Závodní ulici obrazové poděkování lidem v 1. linii v době nouzových opatření proti pandemii coronaviru.

Nápad vzešel z vedení třinecké hutě, aby byla zeď, která vede podél cesty spojující Staré Město a Kanadu, věnovaná těm, kteří každý den riskovali své zdraví a starali se o běžný chod života našich obyvatel, ať už to byli zdravotníci, hasiči, prodavačky a spousta jiných.

O realizaci byla požádána Mgr. B. Martinková, která svým zápalem a obrovskou energií strhla více než 70 dětí z naší školy a z výtvarného oboru ZUŠ. Náročný úkol pomáhala zvládnout také kolegyně ze ZUŠ M. Hlavničková

Nejdéle trvala příprava celého projektu, žáci téměř měsíc malovali návrhy, které postupně překreslovali na větší a větší formát. Nakonec se ti nejšikovnější setkali o víkendu 13. - 15. 6. u bíle natřené zdi a návrhy na ni překreslili. Čilý ruch také přilákal reportéry české televize (reportáž v časech 2:33:10 a 3:18:30), regionální televize Třinec a regionálního tisku.

Že se dílo podařilo, to si můžete prohlédnout jak v naší fotogalerii, tak přímo na Tovární ulici, kde o diváky není nouze.

Text Mgr. Z. Žižková

Fotografie Mgr. Beata Martinková



blok