Letošní 8. C vyhrála vloni pobyt ve Žiaru

14. 9. 2017

Naše třída vyhrála 1. místo v soutěži Můj werk, odměnou nám byl třídenní výlet do rekreačního střediska Třineckých železáren ve Žiaru na Slovensku.

První den jsme si prohlédli Medvědí jeskyni, pobesedovali s horskou službou a večer opékali špekáčky. Druhý den čekal některé z nás náročný výstup na 2 184m vysokou horu Baranec, jiní se prošli na Žiarskou chatu a poté hráli fotbal, volejbal nebo odpočívali. Večer jsme si poslechli zajímavé povídání o houbách. Třetí den jsme obdrželi medaile, diplomy a bonbony. Pak jsme vyrazili na zpáteční cestu. Naše první zastávka byla na salaši Krajinka v Liptově, kde jsme měli exkurzi ve výrobně sýrů, prohlédli jsme si tam také sbírku starých traktorů a nakonec ochutnali jejich korbačíky, chléb a buchty. Poslední zastávkou naší cesty byla plavba po Váhu na vorech (slovensky plte). Domů jsme dorazili unaveni, ale spokojeni a plni zážitků.

Petr Lipus a Vendulka Dziadková

 

  

A protože soutěž Můj werk pořádají Třinecké železárny spolu s Městskou knihovnou Třinec každoročně, je úspěch našich loňských sedmáků určitě povzbuzením pro ty letošní, aby nepodcenili přípravu a vyybojovali také hezká umístění.     



blok