Kurz finanční gramotnosti již poosmé

11. 5. 2018

Kurz finanční gramotnosti již poosmé

Ve středu 2. května 2018 se 75 žáků 9. ročníku  sešlo v aule naší školy, kde byl zahájen tradiční třídenní kurz finanční gramotnosti.

Letošní ročník začal opět obvyklými organizačními pokyny  a  pokračoval vstupním  vědomostním  testem. Pro další práci byli žáci rozděleni do čtyř skupin a kurz již probíhal pod vedením lektorů, kterými byli učitelé Mgr. Kozoková, Mgr. Peterek, Mgr. Šoltészová  a nově i Mgr. Kubienová. Naši deváťáci se postupně seznámili s různými pojmy z oblasti bankovnictví, pojišťovnictví, investování apod. Také si poradili s vytvořením rozpočtu domácnosti (výdaje x příjmy), zhlédli motivační  videa české televize např. o záludnostech nebankovních úvěrů a hypoték, či zjišťovali výhodnost půjček pomocí výpočtu hodnoty RPSN. Ještě větší prostor  byl letos věnován oblíbené a poučné stolní hře Finanční svoboda, kterou si  deváťáci zahráli dvakrát. Celý kurz byl zakončen výstupním testem ohodnoceným známkou.

Doufáme, že pro většinu účastníků byl náš kurz přínosem a na dobře míněné rady a komentáře si vzpomenou nejen na středních školách, ale i dále v životě, který mají před sebou…

Za organizátory Mgr. T. Peterek



blok