5. a 6. den

23. 7. 2010

5. a 6. den

Adrenalin a boj s nemocí

5. den začal pohodově - ráno hra s anglickými slovíčky a odpoledne koloběžky a bugíny, na které jsme se tolik těšili. Jelikož to bylo celkem daleko, využili jsme místního čtyřkolového oře a popojeli blíže k místu řádění. Pak jsme se projížděli na kolobkách lesem a na bugíně po sjezdovce. Byla to paráda.

Večer a noc nás překvapila v podobě rotaviru, kdy vedoucí proběhali celou noc a děti zvracely. Ráno se děti mohly podívat, jak vypadá příjezd rychlé sanitky,protože se na nás přijeli podívat doktoři, aby nám řekli, co nám je a pak jsme ještě zkontrolovali vše s hygienou,která konstatovala, že je vše v naprostém pořádku.

6. den Ráno připlaval Kryštof Kolumbus a my se vydali v jeho stopách. Mořská nemoc z předchozího dne poněkud ustala a děti se vrhly do dalších dobrodružství. Učily se morseovku, lodní uzly, vyráběly a pouštěly koráby. Propluli jsme až do starověkého Řecka, kde jsme se zúčastnili olympiády v mnoha netradičních disciplínách. Když znavení námořníci konečně dopluli k cíli své cesty, snažili se najít něco dobrého pro své vyhladovělé žaludky v lese. Proběhl i boj s domorodci v podobě šiškové bitvy. Na závěr dne byla odvaha všech námořníků prověřena v noční bojové hře. Všichni obstáli a nakonec šťastně usnuli ve svých lodních "sítích". (Jen nám bylo líto, že někteří námořníci z důvodu trvající mořské nemoci se vrátili domů a opustili nás). Zbytek bude statečně pokračovat až do konce.



blok