40. výročí - divadelní představení

1. 1. 2012

40. výročí - divadelní představení

Škola oslavila své 40. výročí existence divadelním představení pro děti o dětech Osmý div světa.

Na přípravě se pracovalo více než rok. Nejprve bylo nutno vytvořit scénář (o něm informujeme v levém menu v oddíle Webík).

V září byli osloveni čtyři herci - Johanna Szpyrcová, Pavel Ševeček, Daniel Walczysko a Jana Kyvalská - a dva alternisté - Pavlína Kantorová a Elizabeth Kolláriková, aby hru nastudovali.

Na první schůzku také přišla paní Marcela Kovaříková a převzala funkci umělecké vedoucí celého představení. O herce se od této chvíle starala p. Hučíková, o zpěváky p. Lipowská a o pohybovou složku p. Heczková.

Všichni s vervou nacvičovali, ale nejhektičtější byl listopad. To se tělocvična proměnila v improvizovanou zkušebnu, "přestěhovala" se do ní jedna školní šatna, ve které se celý děj odehrával.

Protože všichni pracovali opravdu s velkým nasazením, mohla se téměř celá škola začátkem prosince pustit do secvičování jednotlivých úseků. Bylo to nutné, vždyť představení se účastnili ať už jako herci, zpěváci, či realizační tým téměř všichni žáci, učitelé a další zaměstnanci školy.

Na generální zkoušku v KD Trisia přišli už všichni nachystáni natolik, že vše klapalo "jako na drátkách", stačilo jen, aby si děti "osahaly" prostor. Také od techniků KD dostali naši žáci velkou pochvalu za soustředění a ukázněnost. Lví podíl na zdárném průběhu měli učitelé, kteří žáky na zkoušce vedli.

A pak už předvedli naši žáci představení publiku. 8. prosince 2011 nejprve odhalili, co je osmý div světa, žákům třineckých škol, podvečer pak rodičům a dalším pozvaným hostům.

V publiku i na jevišti byla velmi příjemná atmosféra. Na dětech bylo vidět, že je hra baví, na divácích zase, že je zaujala.

Všem, kteří přispěli byť jen drobností k zdárnému dovršení téměř ročního snažení, patří velký dík.



blok