Označení alergenů ve školní jídelně

Školní jídelna dle legislativy EU a ČR splňuje od ledna specifické požadavky na označování alergenů u výrobků a jídel ve veřejném stravování. Jídelna tak plní pouze funkci informační, lidé s přecitlivělostí na některé složky v potravě musejí hlídat složení jídelníčku a výskyt alergenů v potravě a sami se jich vystříhat.

Podbrobnou informaci naleznete v levém menu v odkaze E-strava (jídelníček, odhlášky) a po jeho otevření pod ikonou se značkou i (informace).

Seznam alergenů:

1 - obiloviny obsahující lepek

2 - korýši

3 - vejce

4 - ryby

5 - podzemnice olejná (arašídy)

6 - sójové boby (sója)

7 - mléko

8 - skořápkové plody

9 - celer

10 - hořčice

11 - sezamová semena (sezam)

12 - oxid siřičitý a siříčitany

13 - vlčí bob (lupina)

14 - měkkýši


Zvonění

vyučovací
hodina

od

do
0. 7:00 7:45
1. 8:00 8:45
2. 8:55 9:40
3. 10:00 10:45
4. 10:55 11:40
5. 11:55 12:40
6. 12:50 13:35
7. 13:45 14:30
8. 14:40 15:25