ŠvP 3. den

9. 4. 2014

ŠvP 3. den

A je tu zima

Teplota poklesla opravdu výrazně. Po včerejších krátkých rukávech jsme dnes vytáhli zimní bundy, čepice a rukavice, neboť venku občas sněží.

Podívali jsme na Medarda a dozvěděli se, že počasí si s námi dnes trochu pohraje. Po ranní výuce v budově jsme naplánovali venkovní tělocvik - štafetový běh, hod kladivem, hod kroužky na cíl. Děti sbírají body v různých aktivitách a soutěží na mapě ČR, kde se snaží "vysázet nové stromy" v CHKO ČR. Uvidíme, která skupina vyhraje.

Místo poledního klidu se děti vydaly prozkoumat okolí a pramen řeky Smradlavy. Cestou je zastihl deštík, ale před pořádným déštěm, který se přihnal později, naštěstí už byly schovány v budově, kde psaly domácí úkoly. Před večeří si zahrály hru Rozlušti z popisu zvíře a nakresli. Všechny obrázky byly naprosto úžasné. Nejlepší výtvory vybrala komise a vy je můžete vidět na fotkách.

Autoři: pavouk: Adéla Scickalová, sova: Sarah Klimková, straka: Julka Pavlasová, datel: Vojta Gryč, zmije: Radim Skudrzyk, veverka: Tomáš Turoň, ještěrka: Kuba Hložek, ježek: Kája Juchová, krtek: Šimon Czernek, kukačka: Martin Tomica, liška: Anička Ciencialová.



blok