Osmáci v regionální televizi

28. 4. 2014

Osmáci v regionální televizi

23. dubna zahájili osmáci kurz mediální výchovy návštěvou regionální televize IFK. Nejlepší reportáž z této akce vytvořil Viktor Dosedla z 8. C:

 

Napadlo vás někdy, že byste pracovali v televizi? Naši osmáci měli dnes možnost pracoviště regionální televize IFK navštívit.  Hned po příchodu se nás ujala paní ředitelka Mgr. Věra Judaszewiczová a načrtla nám hlavní úkoly kabelové televize. Po krátkém úvodu nás žáky předala moderátorovi panu Petru Anastasovskému. Ten společně se svou kolegyní Dorotou Hamříkovou představili práci na reportáži, hlavně střih obrazu a zvuku. Skupina návštěvníků byla dále předána panu Ing. Romanu Guňkovi, kameramanovi IFK. Ten nám zase ukázal svou práci - jak se natáčí v terénu i ve studiu, nechal nás vyzkoušet čtecí zařízení, mohli jsme nahlédnout do místnosti, ve které moderátoři "zpovídají" své hosty, předvedl nám práci s barevným pozadím ve studiu. Také jsme si prohlédli kameru. Docela nás překvapilo, že "obyčejná" kamera stojí téměř čtvrt milionu a váží více než čtyři kilogramy. Na závěr sebe a svou práci představil pan Karel Kubisz, tvůrce reklamy. Na všech pracovištích bylo znát, že pracovníky IFK jejich práce baví, i když (jak sami několikrát zdůraznili) je založena hlavně na tom, že z velkého množství materiálu nakonec vznikne kratinký film.

Každý z nás si odnesl své zážitky a postřehy, já jsem se za všechny zeptal své spolužačky Katky, jak se jí v regionální televizi líbilo: "Návštěva byla zajímavá, poučná, ale místy se mi zdála dlouhá. Dokážu si představit, že bych na takovém místě pracovala. Jsem komunikativní a nebojím se vystoupit z davu. " Katka také měla možnost vyzkoušet nahrát hlasovou stopu k jedné z reportáží. I přes velkou trému a stísněný prostor ve studiu se jí nahrávání líbilo, dokonce ji to i bavilo.



blok