Ocenění učitelů

31. 3. 2010

Ocenění učitelů

Tři naši učitelé byli oceněni za svou pedagogickou činnost.

Na Slezskoostravském hradě převzal z rukou hejtmana a dalších zastupitelů kraje Mgr. Rostislav Petr ocenění za dlouholetou tvůrčí pedagogickou činnost. Z mikromedailonu pana učitele vybíráme:

" Vyučuje matematiku a fyziku v Základní škole v Třinci na ulici Slezská. Trvale rozvíjí své pedagogické, didaktické a metodické dovednosti. Podporuje využívání informačních technologií ve výuce a vytvořil systém elektronické komunikace se žáky, včetně e-learningu. Je zakladatelem a vedoucím Klubu malých debrujárů. Klub umožňuje dětem a mládeži rozvíjet ve volném čase tvořivé schopnosti a znalosti z oblasti vědy, techniky a ekologie. „Malí debrujáři" využívají zábavné pokusy s jednoduchými pomůckami, které směřují k nenucenému pochopení různých jevů a zákonitostí. Členové klubu se úspěšně umísťují v celorepublikových soutěžích, např. Space Four nebo Pokusmánie 2009."

O slavnostním aktu informoval krajský úřad na svých internetových stránkách  http://verejna-sprava.kr-moravskoslezsky.cz/cz/vedeni-kraje-podekovalo-ucitelum-6834/.

Město Třinec uděluje jednou za pět let titul Učitel roku. Jsme rádi, že letos se jím může pyšnit i Mgr. Olga Nikolovová. Na titul navrhuje pedagogy vedení školy. Oceněným poděkovala za pedagogickou práci místostarostka PhDr. Milada Hejmejová, která mimo jiné řekla:

" S nadáním být dobrým učitelem se člověk už narodí, ale hlavně se jím v průběhu praxe stává mimo jiné tím, že je vnímavý k tomu, co z jeho slov, činů, gest i mimiky působí na žáky pozitivně, nebo co je naopak sráží, uráží a činí lhostejnými."

Reportáž ze setkání vyšla v týdeníku Třinecký hutník 10. 3. 2010 (www.trz.cz/thuhpcz/).

Žáci naší školy vybrali z řad našich pedagogů jednoho učitele, který se zúčastnil soutěže Zlatý Ámos. Mgr. Zuzanu Hučíkovou  tři žáci z 8. B již v únoru obhajovali v oblastním kole. Přestože nepostoupili, děkujeme všem dětem i rodičům za podporu.



blok