Naši záchranáři opět zvítězili!

27. 6. 2014

Naši záchranáři opět zvítězili!

6. června v třineckém DDM se 3. ročníku soutěže První pomoc - zachraň život zúčastnilo 15 družstev z celého Jablunkovska a Třinecka. Za naši školu bojovalo pětičlenné družstvo ve složení Simona Sikorová, Ondřej Klimek, Nikola Kotasová, Alice Zelinová, Natálie Michalková, které zvítězilo.

Příprava žáků byla velmi náročná. Museli nastudovat teorii první pomoci. Nejsložitější však bylo naučit se spolupracovat, rozdělit si úkoly a jednat jako tým. S nácvikem těchto dovedností přispěchaly na pomoc dívky z 9. ročníku, které tuto soutěž vyhrály v minulém školním roce, a za to jim patří poděkování - jmenovitě Dominice Grygové, Vendule Szotkovké, Natalii Cieslarové a Tereze Huczalové.
A jak probíhala samotná soutěž? Žáci museli řešit 13 modelových situací, např. autonehodu, resuscitaci, tepenné krvácení, napadení psem. Pro učitele pořadatelé připravili taktéž třináct úkolů. Týkaly se nejenom první pomoci, ale museli počítat matematické úlohy, poznávat dopravní značky, vzpomínat na fyzikální jednotky.
Náš tým svým vítězstvím přinesl do školy velmi potřebnou pomůcku - resuscitační figurínu.

 

Mgr. Regina Blažková



blok