Naši olympionici

11. 2. 2010

Naši olympionici

Protože se školní rok přehoupnul do své druhé poloviny, proběhla už základní a někde i okresní kola v olympiádách z různých vědních disciplín.

Asi nejrychlejší byli historici. V 39. ročníku Dějepisné olympiády zvítězil ve školním kole Lukáš Ptošek z 9. C. V lednovém okresním kole této soutěže se umístil těsně za první dvacítkou.

Mladí chemici také nezaháleli. Z 1. místa ve školním kole ve 46. ročníku Chemické olympiády postoupil do okresní soutěže Jenda Hučík, ze 2. pozice pak Denis Bernkopf, oba z 9. B. V okresním kole se neztratili, Jenda vybojoval 12. příčku (2. nejlepší výsledek v Třinci), Denis byl 21.

V Matematické olympiádě ve školním kole zvítězila Marie Karasová z 9. C a reprezentovala školu v okrese, kde obsadila příčku zhruba v polovině všech soutěžících.

Zatím školní kolo mají za sebou češtinářští olympionici. Vítězem 36. ročníku Olympiády v českém jazyce se stali žáci 9. A Kuba Gaszek s půlbodovým náskokem před Markétou Mužíkovou. Jejich okresní kolo se bude konat v březnu, zatím se na něj pilně připravují.

Markéta s Kubou se  připravují také  na Fyzikální olympiádu, základní kolo rovněž zatím probíhá.

 



blok