Naše podzimní a zimní sportovní úspěchy

6. 2. 2015

Naše podzimní a zimní sportovní úspěchy

V první polovině roku byli naši žáci úspěšní v mnoha sportovních disciplínách, a to v přespolním běhu, stolním tenise, halové kopané, florbalu a šplhu.

Přespolní běh

První soutěží ve školním roce je vždy přespolní běh, ve kterém jsou naši žáci vždycky úspěšní. I letos se jim dařilo. Měli své zástupce ve všech čtyřech kategoriích a soutěžící se umístili takto:
Mladší dívky 1. místo (Hana Petříčková - 6.A, Andrea Švaňová - 6.B, Mariana Franková - 7.C, Daniela Ciencialová - 6.D, Nikola Štócová - 7.B, Natálie Klimková - 7.A, Juliana Turoňová - 7.B )
Mladší hoši 5. místo (Miroslav Hamrozi - 7.A, Rudolf Orlík - 7.A, Jaroslav Szkandera - 7.A, Marek Morcinek - 7.C,
Matěj Oszelda - 7.C, Jan Wlaczysko - 7.C )
Starší dívky: 4. místo (Barbora Motyková - 8.C, Marie Szlauerová - 8.C, Karolína Franková - 9.A, Kristýna Kantorová - 9.C, Jana Macurová - 9.D, Barbora Sikorová - 9.D )
Starší hoši 2. místo (Roman Wilk - 8.A, Ondřej Kisza - 8.A, Jakub Walek - 8.A, Alexandr Kapitanov - 8.B, Šimon Mikler - 8.B, Ivo Sücs - 8.B)

Stolní tenisté nenašli konkurenci

V pátek 7. listopadu se naši žáci zúčastnili 1. ročníku Přeboru třineckých škol ve stolním tenise. Naši školu reprezentovali tři žáci.
Za 1. a 2. třídy závodil Karel Szotkowski, žák 2. C, který vybojoval zlatou medaili, 3. až 6. třídu reprezentoval Jakub Kajfosz z 5. C, i ten zvítězil, a Jakub Walek z 8. A ve své kategorii 8. a 9. tříd nedal soupeřům šanci a rovněž získal zlato.
Ve čtyřhře Jakub Kajfosz a Jakub Walek porazili všechny dvojice a znovu si odnesli zlaté medaile.
Největší pohár byl udělen za soutěž družstev - i tento pohár si odnesli naši závodníci.
Turnaj zorganizovala TJ Beskyd Lištná, která vítězům věnovala pěkné diplomy, krásné medaile a hodnotné ceny.

Halová kopaná a florbal mladších žáků

V pondělí 10. listopadu se hoši 6., 7. a 8. tříd zúčastnili turnaje v halové kopané, poprvé v nové sportovní hale STARS, a obsadili nepopulární 4. místo, ale víc se jim dařilo 1.12. ve florbalovém turnaji. Odtud si již přinesli bronzové medaile. Družsvo mladších žáků v halové kopané:
Jakub Walek, Tomáš Czernek, Ondřej Kisza, Michal Macura (všichni z 8.A)
Miroslav Hamrozi, Rudolf Orlík - 7.A
Adam Lasota, Pavel Bojko - 7.B
Marek Morcinek - 7.C
Pavel Lasota - 6.A
Vítek Konderla - 6.B
Pavel Rusz, Michal Mitrenga - 6.D

Florbal mladších žáků

1.12. 2014 se konal turnaj mladších žáků ve florbalu, kde se hoši, mezi silnou konkurencí třineckých škol, umístili na pěkném třetím místě.
Družstvo mladších žáků tvořili:
Jakub Walek, Tomáš Czernek, Ondřej Kisza, Viktor Worek - 8.A
Filip Turek, David Staś, Šimon Mikler - 8.B
Jakub Mihoč - 8.C
Jakub Češek, Rudolf Orlík - 7.A
Pavel Bojko, Lukáš Hompora - 7.B

Florbal starší žákyně

Největšího úspěchu v letošním pololetí dosáhly na turnaji ve florbalu starší dívky, kde v okrskovém kole porazily všechny přihlášené třinecké a jablunkovské školy a získaly 1. místo. Výhra je nominovala do okresního kola v Paskově, které se konalo 19. 1. 2015. I zde se našim děvčatům dařilo a vybojovaly 2. místo. Naši školu reprezentovaly:
z 9.A Jana Ernstová Jana, Kateřina Hubáčková, Eliška Braunerová, Markéta Cieslarová, Karolína Kostková, Karolína Franková a Michaela Gibiecová, z 9. B Laura Lerchová, z 9. C Kateřina Havlová, z 9. D Jana Macurová, Lucie Mitrengová a Aneta Danelová a z 8. A Kristýna Homolová.

Šplh

27. 1. 2015 se na naší škole konala soutěž ve šplhu na tyči pro žáky třineckých a jablunkovský škol.
V dívčí kategorii obsadila naše děvčata krásné 2. místo a chlapci získali 5. místo. Děvčata postupují do okresního kola, kde se utkají s nejlepšími šplhounkami z celého okresu.
Dívčí družstvo tvořily Viktorie Zającová ze 7.B, Hana Petříčková z 6. A, Lenka Wantuloková z 6. B a Klára Slowiaczková z 6. D. Za chlapce soutěžili Jakub Mitrenga z 9. A, Jan Gallitzdörfer, Vojtěch Ostruška a Ondřej Kisza, všichni z 9. D.

Všem sportovcům gratulujeme a děkujeme za reprezentaci školy.

Fotografie Mgr. Karla Šloncová



blok