Lyžařský kurz očima dětí

7. 3. 2014

Lyžařský kurz očima dětí

Přes velmi teplou zimu naši sedmáci absolvovali lyžařský kurz na Polance na sněhu. Jak se jim na kurzu líbilo, za všechny shrnula Markéta Hankeová ze 7. A.

Tak, a je to za námi. Těšili jsme se na lyžák už od té doby, co jsme přešli na 2. stupeň. Uteklo to jako voda - strávili jsme na Polance šest dní, a přitom to všem připadalo jako pouhé dva.
Když jsme vystoupili z autobusu a přeložili zavazadla, uvítalo nás skoro jarní počasí. Po výšlapu na Polanku jsme ale s úlevou zjistili, že na svahu je pořád ještě sníh skvělý na lyžování.
Lyžovat jsme chodili dvakrát denně. Ti, co neuměli, záviděli lyžařům elegantní obloučky nebo zábavnou jízdu na vleku. Byli i takoví umělci, kteří kopec pozorovali více ze sedící nebo dokonce ležící polohy. I oni se lyžovat nakonec naučili a ze svahu si to jezdili o sto šest.
Štěstí nám přálo nejen při hledání neustále ztracených klíčů od pokojů, ale také v počasí. Tři dny po příjezdu konečně nasněžilo a na lyžích se jezdilo mnohem lépe. Navíc nám přibyla další zábava - koulování. Koulovali jsme se skoro vždy a všude, v osobním volnu, na cestě na snídani, oběd, večeři nebo na večerní program.
Každý večer jsme hráli hry, které si pro nás připravily paní učitelky Šloncová a Kozoková. Nejlepší byla diskotéka na karnevalu, při které jsme tancovali od osmi až do jedenácti hodin. Všichni se vyžívali ve svých kostýmech, ovšem za nejlepší označila porota lehkou děvu a zástupce Nightwork v teplákové soupravě, který na píseň této kapely předvedl dokonce taneček. Sešla se tam spousta masek, jako třeba kočička, duch Justina Biebera, havajská tanečnice, tři horolezci, Frankenstein, babička, dva čerti, Žid, mrtvola, zmutovanci, kteří prošli kosmetickým salonem, čarodějnice a mnoho dalších.
Myslím, že na lyžák budeme vzpomínat i v dospělosti, protože byl vážně úžasný. Asi to bude i tím, s kým jsme tam byli. Paní učitelky a pan učitel byli opravdu skvělí, ať už jako instruktoři nebo organizátoři naší zábavy. S některými z nás to měli opravdu těžké, ale oni si se vším hravě poradili. Na závěr bych chtěla za všechny poděkovat nejen panu učiteli a učitelkám, ale i paní sestřičce, nočnímu dozoru, všem v hotelu Polanka, kteří se o nás skvěle starali, a samozřejmě všem spolužákům, bez kterých by si to nikdo z nás tak neužil.

Za všechny lyžníky Markéta

 

Fotografovala Mgr. K. Šloncová



blok