Jak jsme hledali nejlepšího chemika

23. 3. 2016

Jak jsme hledali nejlepšího chemika

Stejně jako loni i v tomto školním roce se žáci devátého ročníku zúčastnili soutěže „Hledáme nejlepšího Mladého chemika ČR". Zatímco školní kolo absolvovali téměř všichni, do kola regionálního (krajského) postoupili tři nejlepší a do praktické části tohoto kola (laboratoře) už mohli postoupit jen dva.

Na hezkém třináctém místě se umístil žák 9. B Filip Válek, na místě dvacátém byla žákyně 9. C Barbora Brysiová. Vzhledem k tomu, že podle informací organizátorů soutěže se jen v Moravskoslezském kraji zúčastnilo přes tisíc deváťáků, nezbývá, než blahopřát! Součástí slavnostního vyhlášení výsledků soutěže byla i velice zajímavá exkurze do ostravské chemické továrny BorsodChem MCHZ Ostrava, jak se můžete přesvědčit na přiložených fotografiích.

Další chemickou soutěží, které se žáci naší školy účastní pravidelně již mnoho let, je Chemická olympiáda. V letošním okresním kole konaném ve Frýdlantu nad Ostravicí naši školu reprezentovala Markéta Hankeová z 9. A, která se umístila na dvanáctém místě. Blahopřejeme!

Ing. Tomáš Demel



blok