Biologická olympiáda 2017

29. 5. 2017

Biologická olympiáda 2017

Vyhodnocení výsledků Biologické olympiády za školní rok 2016/2017

Vše začalo koncem října. Jedno páteční odpoledne  šestnáct nadšenců zůstalo ve škole déle, aby změřilo své vědomosti a dovednosti ve školním kole Biologické olympiády.

Jak bývá zvykem, chlapci opět podcenili přípravu a vítězství patřilo pouze děvčatům.  

V kategorii D (6. – 7. ročník) se nejlépe umístily Karolína Goralová (7.A),  Adéla Paszová (7.A)  a Kristýna Gerincová (6.B).

V kategorii C (8. – 9. ročník) nejvíce bodů získaly Jana Cichá (8.C),  Kateřina Penčáková (8.B), a Karolína Bohucká (8.B).                                                                                                                                                          Odměnou za vítězství však byla náročná příprava do okresního kola. Každý pátek se dívky scházely a postupně se prokousávaly 80ti stránkovým studijním materiálem.  Naučily se poznávat rostliny a živočichy a vytvořily vstupní úkol.

A jaké byly výsledky jejich snažení?

V kategorii D se nejlépe umístila Karolína Goralová  - na 5. místě (z 35 soutěžících). V kategorii C se dařilo Janě Ciché.  Její 3. místo (z 24 soutěžících) ji posunulo do krajského kola BIO, které se konalo v Ostravě. Tam Jana zabojovala, a stala se tak úspěšnou řešitelkou.

Všechna děvčata pilně pracovala a zaslouží si pochvalu.

Text a fotografie Mgr. Regina Blažková



blok